منیزیم در بیش از 300 واکنش بیوشیمیایی از جمله تولید انرژی، سنتز پروتئین، عملکرد عضلانی و عصبی، تنظیم قند خون و تنظیم فشار خون نقش دارد.

خواص منیزیم برای بدن این ماده معدنی را برای ما حیاتی میکند. بدن برای فعالیتهایش به مقدار بالایی از این ماده نیاز دارد. منیزیم چهارمین ماده معدنی فراوان در بدن انسان است و نقش مهمی در سلامت مغز و بدن ایفا میکند. ممکن است حتی با داشتن رژیم غذایی سالم نیز منیزیم کافی را دریافت نکنید. در ادامه با خواص منیزیم برای بدن بیشتر آشنا میشویم. با ما در مجله اینترنتی دلتا همراه شوید.
خواص منیزیم برای بدن انسان
در ادامه به مهمترین فواید منیزیم برای بدن اشاره میکنیم.
خاصیت ضدالتهابی
پایینبودن دریافت منیزیم با بروز التهابات مزمن در ارتباط است. این التهابات مهمترین عوامل مؤثر بر پیری، چاقی و بیماریهای مزمن است.
تأثیرگذاری در واکنش بیوشیمیایی
یکی از مهمترین خواص منیزیم این است که در نقش کوفاکتور (مولکول کمککننده در واکنشهای بیوشیمیایی) عمل میکند و بهطور مداوم توسط آنزیمها مورد استفاده قرار میگیرد. درواقع، منیزیم در بیش از ۶۰۰ واکنش بیوشیمیایی در بدن نقش دارد. ازجمله میتوان از واکنشهای زیر نام برد:
- تبدیل غذا به انرژی
- تشکیل پروتئینهای تازه از اسیدهای آمینه
- کمک به تولید و بازسازی DNA و RNA
- انجام انقباضات و آرامش عضلات
- تنظیم فعالیت انتقالدهندههای عصبی که پیامها را به مغز و سیستم عصبی منتقل میکنند.
بهبود دیابت نوع ۲
یکی دیگر از خواص منیزیم برای بدن، کمک به بهبود دیابت نوع ۲ است. مطالعات نشان داده است که ۴۸٪ مبتلایان به دیابت نوع ۲ سطح منیزیم پایینی در خونشان دارند. همچنین، تحقیقات نشان داده افرادی که بدنشان منیزیم پایینی دریافت میکند، بیشتر در خطر ابتلا به دیابت هستند.
بهبود عملکرد ورزشی
ازجمله خواص منیزیم برای بدن میتوان از بهبود عملکرد ورزشی یاد کرد. منیزیم به گردش قند خون در عضلات و دفع لاکتات کمک میکند.
مبارزه با افسردگی
منیزیم نقشی کلیدی در عملکرد مغز و خلقوخوی فرد ایفا میکند و مقدار پایین آن میتواند موجب افزایش خطر افسردگی شود.
برخی متخصصان باور دارند که سطح پایین منیزیم در رژیم غذایی مدرن میتواند عامل افزایش افسردگی و بیماری های روانی باشد. مکملهای منیزیم میتواند به کاهش علائم افسردگی کمک کند.
کاهش فشارخون
بر اساس مطالعات، مصرف منیزیم میتواند به کاهش فشارخون در مبتلایان به فشارخون بالا کمک کند، اما بر افرادی با سطح طبیعی فشارخون تأثیری ندارد.
پیشگیری از میگرن
از خواص منیزیم برای بدن می توان به بهبود سردردهای میگرنی اشاره کرد. برخی از پژوهشگران بر این باورند افرادی که از میگرن رنج میبرند معمولاً، بیش از دیگران دچار کمبود منیزیم هستند.
کاهش مقاومت به انسولین
مقاومت به انسولین یکی از دلایل اصلی بروز سندروم متابولیک و دیابت نوع ۲ است. علاوهبر این، سطح بالای انسولین همراه با مقاومت به انسولین میتواند به دفع منیزیم از طریق ادرار و کاهش آن در بدن منجر شود.
سلامت قلب
منیزیم برای حفظ سلامت عضلات، ازجمله عضلات قلب، و انتقال سیگنالهای الکتریکی در بدن ضروری است. مصرف مقدار کافی منیزیم میتواند خطر تصلب شرایین و فشارخون بالا را کاهش دهد.
کاهش اضطراب
کاهش اضطراب ازجمله خواص منیزیم برای بدن است. کاهش سطح منیزیم یا تغییر در نحوه پردازش آن میتواند موجب افزایش اضطراب شود.
بهبود علائم سندرم پیش از قاعدگی
سندرم پیش از قاعدگی، یکی از رایجترین اختلالات در میان زنان است. علائم آن شامل احتباس آب، گرفتگیهای شکمی، خستگی و تحریکپذیری است. جالب است بدانید که منیزیم در بهبود خلقوخو و سایر علائم این سندرم موثر است.
سلامت استخوان
منیزیم برای حفظ سلامت استخوان ها ضروری است. این ترکیب با کلسیم و ویتامین D برای افزایش تراکم و استحکام استخوان ها کار می کند. به جذب و استفاده از کلسیم در بدن کمک می کند.
جذب کلسیم
کلسیم و منیزیم در سلامت استخوان و پیشگیری از پوکی استخوان نقش مهمی دارند. بدون منیزیم، مصرف مقدار بالای کلسیم میتواند موجب افزایش کلسیفیکاسیون (آهکیشدن) در سرخرگها، بیماریهای قلبی-عروقی و بروز سنگ کلیه شود و جذب کلسیم از مهمترین خواص منیزیم برای بدن است.
پیشنهاد مطالعه: آیا میدانستید بومادران یک گیاه جنگجو است؟

