غذاهای کتویی ایرانی شامل غذاهایی است که میزان پروتئین و چربی سالم بالایی دارند و در رژیم کتو ایرانی مصرف میشوند. خوردن غذاهای پرچرب کم کربوهیدرات، اصل رژیم کتو است. پیروان این رژیم انواع پروتئینهای حیوانی، لبنیات، سبزیجات، سایر غذاهای گیاهی و چربیها و روغنها را مصرف میکنند. محبوبیت روزافزون رژیم کتوژنیک عمدتاً به دلیل مزایای بالقوه آن برای کاهش وزن و کنترل قند خون و بیماریهایی مانند صرع و سرطان است.
این رژیم ممکن است چالشبرانگیز به نظر برسد، اما به افرادی که از آن پیروی میکنند اجازه میدهد تا بسیاری از غذاهای مغذی را بخورند و در مدت زمان کوتاه 50 روزه، با حذف سوخت قند و جایگزینی سوخت چربی، وزن زیادی کم کنند. در این مقاله لیست انواع غذاهای کتوژنیک ایرانی را برای شما آوردهایم که میتوانید وارد برنامه غذایی کتوژینک خود کنید.

در رژیم کتو ایرانی از هر غذایی که پروتئین بالا و چربی سالم دارد، استقبال میشود.
فهرست مطالب (کلیک کنید)
غذاهای کتویی ایرانی چیست؟
رژیم کتو یک رژیم بینالمللی است که در بسیاری از کشورهای دنیا برای کاهش وزن سریع و بدون سو تغذیه استفاده میشود و مردم هر کشوری میتوانند از غذاهای ملی خود که بر پایه پروتئین است، در این رژیم استفاده کنند. در اینجا چند غذای سالم ایرانی برای خوردن در رژیم کتو آورده شده است:
فهرست کامل غذاهای کتوژنیک ایرانی
اگر رژیم کتو را برای کاهش وزن انتخاب کردهاید، میتوانید غذاهای ایرانی با پروتئین بالا برای ناهار و شام خود میل کنید:
- انواع دلمه با میزان گوشت بیشتر
- مرغ و گوشت کبابی بدون پوست و چربی
- بیکن تفت داده شده و تخم مرغ آبپز
- کتلت
- کوفته تبریزی
- میگو و انواع ماهی کبابی یا بخارپز
- قورمه سبزی و قیمه با گوشت بیشتر و پخته شده با روغنهای سالم و مجاز در رژیم کتو
- فسنجان با گوشت قلقلی بیشتر یا گوشت مرغ محلی
- زرشک پلو با مرغ محلی و برنج بسیار کم
- پیتزای گوشت
- املت و نیمرو با روغنهای سالم و مجاز
- اسفناج و پنیر
- سالاد سبزیجات کتوژنیک شامل مارچوبه، کلم بروکلی، کلم، قارچ، خیار، لوبیا سبز، گوجه فرنگی، تربچه و کرفس
- بادمجان کبابی و غذاهایی مانند میرزا قاسمی و کشک بادمجان
- خورشت بامیه
- اسموتی شامل بادام، گردو، دانه چیا و دانه کتان
- خاگینه
- آبگوشت
- انواع کباب بدون چربی
- سوسیس بندری( سوسیس خانگی و بدون چربی)
- حلیم بادمجان با میزان برنج کم
- مرغ شکم پر بدون پوست
- همبرگر
- استیک
- جوجه و بروکلی کبابی
- املت قارچ و اسفناج

انواع کتلت ایرانی که با گوشت بدون چربی پخته میشود از جمله غذاهای کتوژنیک ایرانی است.
به طور کلی غذاهای ایرانی که میزان پروتئین بالایی دارند بسیار مناسب رژیم کتوژنیک هستند البته به شرط آنکه از انواع گوشت بدون چربی و روغنهای سالم مانند روغن نارگیل، روغن زیتون و روغن آووکادو استفاده کنید.
رژیم کتوژنیک دکتر کرمانی
رژیم کتو دکتر کرمانی همان رژیم کتوی اصلی است که با غذاهای بومی ما مطابقت پیدا کرده و میزان مصرف هر ماده غذایی در طول یک روز را دقیقا مشخص کرده است. همچنین امکان روزمنو بودن برنامه غذایی وجود دارد و چند پشتیبان به سوالات شما در طول دوره رژیم پاسخ خواهند داد.
غذاهای ممنوع در رژیم کتو ایرانی
رژیم کتو سرشار از چربی، پروتئین بالا و کربوهیدرات بسیار کم است. هدف آن قرار دادن بدن شما در حالت کتوژنیک است که در آن چربی به جای کربوهیدراتها به عنوان سوخت استفاده میشود. اگر به دنبال حفظ کتوز هستید، ممکن است لازم باشد از مصرف برخی از غذاها از جمله کربوهیدراتهای تصفیه شده، سبزیجات نشاسته ای و برخی میوهها اجتناب کنید یا آن را کاهش دهید. در ادامه مواد غذایی ممنوع در رژیم کتوی ایرانی را میخوانید:
نان، ماکارونی، برنج و سایر کربوهیدراتهای تصفیه شده
خوردن غذاهای تصفیه شده با کربوهیدرات بالا مانند نان سفید، ماکارونی، برنج و شیرینی ها می تواند از یک حالت کتوژنیک جلوگیری کند، اگر در نهایت بیشتر از مقدار کربوهیدرات روزانه خود دریافت کنید.
عسل و شربت افرا
عسل و شربتهایی مانند آگاو یا افرا قند غلیظ هستند. آنها حاوی مقدار کمی دیگر هستند و به راحتی میتوانند تعداد کربوهیدرات روزانه شما را افزایش دهند – بدون اینکه تغذیه قابل توجهی را ارائه کنند.
سس کچاپ، سس باربیکیو و سایر چاشنیهای مشابه
سس کچاپ، سس باربیکیو و سس فلفل دلمهای شیرین، چند نمونه از چاشنیهای بستهبندی شده با شکر هستند که مواد مغذی چندانی هم ندارند.
میوه خشک
هنگامی که میوه خشک می شود، شکر آن به اندازههای کوچکتر متمرکز میشود. میوههای خشک مخلوط حاوی 31 گرم کربوهیدرات در 1/4 فنجان(40 گرم) است که به راحتی میتواند به کتوز پایان دهد.

انواع میوه خشک قند و کربوهیدرات بالا دارند و از مواد غذایی ممنوع در رژیم کتو ایرانی هستند.
مواد غذایی کم چرب
هر ماده غذایی کم چرب شما را از حالت کتوز رژیم کتوژینک بیرون میآرود؛ مانند:
- ماست کم چرب یا بدون چربی
- سس مایونز کم چرب یا بدون چربی
- سس سالاد کم چرب
- کره بادام زمینی کم چرب
- شیر کم چرب یا بدون چربی
البته این به معنای مجاز بودن مصرف لبنیات پرچرب بازار نیست. در رژیم کتو باید از لبنیات سنتی و غیرفرآوری شده بهداشتی استفاده کنید.
سیب زمینی و سایر سبزیجات نشاستهای
سیب زمینی سفید و شیرین با اینکه منابع خوب ویتامین C، پتاسیم و فیبر رژیمی هستند اما به دلیل محتوای کربوهیدرات بالایی که دارند در رژیم کتو باید از آنها اجتناب شود. به همین دلیل مصرف انواع کوکوی سیب زمینی و سیب زمینی سرخ کرده و آبپز اجتناب کنید.
لوبیا و سایر حبوبات
حبوباتی مانند لوبیا، عدس و نخود ممکن است برای گنجاندن در رژیم کتو چالش برانگیز باشند. به همین دلیل در رژیم کتو غذاهایی مانند لوبیا پخته، آش رشته، کوکوی حبوبات و غذاهایی از این دست که با حبوبات تهیه میشوند، ممنوع است.
سوالات متداول غذاهای کتویی ایرانی
غذاهای کتویی ایرانی یعنی چه؟
رژیم کتوژنیک بر پایه پروتئین بالا و کربوهیدرات بسیار کم است که در هر منطقه و کشوری میتوان برخی از غذاها را وارد برنامه غذایی کتو کرد. به عنوان مثال در رژیم کتو ایرانی انواع کباب بدون چربی مناسب است.
غذاهای کتوژنیک ایرانی کدام است؟
انواع دلمه با میزان گوشت بیشتر ، مرغ و گوشت کبابی بدون پوست و چربی، بیکن تفت داده شده و تخم مرغ آبپز، کتلت و کوفته تبریزی از جمله غذاهای کتو ایرانی است.
غذاهای ممنوع در رژیم کتو ایرانی کدام است؟
مواد غذایی مانند انواع ماکارونی، انواع غذاهای برنجی مانند دم پختک، لوبیا پلو و…، انواع خوراک لوبیا و عدس از غذاهای ممنوع در رژیم کتوژنیک ایرانی است.
آنچه از مقاله غذاهای کتویی ایرانی آموختیم:
غذاهای کتویی ایرانی در این مقاله به صورت فهرستوار عنوان شد. غذاهایی که کربوهیدارت کم و پروتئین و چربی بالایی دارند و به حفظ بدن در حالت کتوزیس رژیم کتوژنیک کمک میکنند. در این حالت رژیم کتو به کاهش وزن، کنترل قند خون و سایر اهداف سلامتی کمک میکند. با این حال، رویکرد کم کربوهیدرات و چربی بالا ممکن است به خصوص در ابتدا بسیار محدودکننده به نظر برسد اما این الگوی غذایی طیف گستردهای از غذاهای مغذی، خوشمزه و همه کاره را در خود جای میدهد که به شما امکان میدهد مواد مغذی ضروری بدن خود را تامین کنید. برای بهرهمندی از تمام فواید رژیم کتو ایرانی برای سلامتی، بهتر است از انواع غذاهای کتوژنیک ایرانی مصرف کنید تا بدنتان دچار کمبود ویتامینها نشود.

