حالت تهوع صبحگاهی از آن دسته حالتهای ناخوشایندیست که بسیاری از افراد را در ساعات شروع روز درگیر میکند. بسیاری از افراد به دلیلِ داشتن حالت تهوع بلافاصله پس از بیدار شدن از خواب، نمیتوانند از وعده صبحانه خود استفاده کنند. بدیهیست که به همین خاطر در طولِ روز ضعف، بیحالی، سرگیجه و گرسنگی شدیدی را تجربه میکنند.
تهوع یا همان احساس ناخوشایند نیاز به استفراغ کردن، این احساس را در شما ایجاد میکند که دلتان میخواهد محتویات درون معدهتان را خالی کنید و اغلب این حالت با عرق کردن، درد و یا گرفتگی شکمی همراه است. این مقاله به صورت کامل به بررسیِ علتهای اصلی حالت تهوع در کودکان و بزرگسالان، علت تهوع ناشتا و درمان تهوع صبحگاهی پرداخته است. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
فهرست مطالب (کلیک کنید)
علت تهوع صبحگاهی چیست؟
هنوز علت اصلی تهوع صبحگاهی برای محققان مشخص نشده است. اما ممکن است این حالت به دلیل پایین آمدن قند خون، تغییرات هورمونیِ گنادوتروپین در بارداری (هورمونهای گلیکوپروتئینی هستند که اغلب از سلولهای گنادوتراپ غده هیپوفیز ترشح میشوند. این هورمونها در رشد، تولید مثل و عملکرد جنین نقش بسیار مهمی دارند) و یا استروژن ایجاد شود.
همچنین، تهوع صبحگاهی ممکن است به دلیل عفونت، استرس، خستگی، میگرن، بیماری کیسه صفرا، درد شدید، واکنش بدن نسبت به جراحی با داروی بیهوشی، پرخوری و حتی حساسیت نسبت به خوردن غذا یا داروی خاص و یا بیماری حرکت اتفاق بیفتد.

علت تهوع ناشتا مختلف است از افسردگی و استرس گرفته تا انواع عفونت و یا حساسیت به برخی مواد غذایی.
بیماری حرکت نوعی بیماری است که به دلیل ناسازگاری حرکت مورد انتظار مغز انسان رخ میدهد و با علائمی همچون استفراغ، حالت تهوع، سردرد، سرگیجه، عرق سرد، از دست دادن اشتها و افزایش ترشح بزاق همراه است.
به علاوه، حالت تهوع شدید و استفراغ مزمن میتواند منجر به سوء تغذیه، کاهش وزن و حتی سرگیجه شدید شود.
حالت تهوع صبحگاهی بیشتر در چه افرادی رخ میدهد؟
حالت تهوع و استفراغ یک بیماری جدا و مستقل نیست. به بیان سادهتر، به وجود آمدن بیماریهای دیگر این حالت را در بدن انسان ایجاد میکند.
اکثر ما تصور میکنیم که با توجه به کلمه تهوع صبحگاهی، این حالت فقط صبحها برای ما اتفاق میافتد، اما علی رغم نامش، ممکن است افراد در هر ساعتی از طول روز آن را تجربه کنند. حالت تهوع و یا تهوع صبحگاهی بیشتر برای این دسته از افراد اتفاق میافتد:
زنان باردار
تهوع و استفراغ در هفتاد درصد زنان باردار، امری نسبتا شایع است که معمولا ممکن است در هر زمانی از روز اتفاق بیفتد. این علائم معمولا در 9 هفته اول بارداری شروع میشوند و اغلب در هفته چهاردهم ناپدید میگردند.

علت حالت تهوع در دوران بارداری، تغییرات هورمونی است که معمولا در 9 هفته اول اتفاق میافتد.
بیماریهای مرتبط به سیستم عصبی مرکزی
بسیاری از بیماریها و شرایطی که دستگاه عصبی مرکزی را تحت تأثیر قرار میدهند، حالت تهوع را در شخص به دنبال دارند. از جمله:
- میگرن
- تشنج
- تومورهای مغزی
- سکته
- ضربه به سر
مننژیت
که با نام سرسام یا آماس سر نیز شناخته میشود، بیماری التهابی پردههای حفاظتی مغز است که این پردهها مننژ نامیده میشوند. مننژ در اثر عوامل مختلفی از جمله ویروسها، باکتری، قارچ، انگل و در اثر تجویز بعضی از داروها ممکن است ملتهب شده و بیماری مننژیت را ایجاد کند.
هیدروسفالی و تهوع صبحگاهی
نوعی از بیماری است که در آن مایع مغزی نخاعی در سر تجمع پیدا میکند و باعث بزرگی سر میشود. این بیماری در کودکان شایعتر است که با تهوع شدید همراه است.
عفونت گوش (گوش میانی)
جالب است بدانید که اختلالات ایجاد شده در سیستم عصبی مرکزی (CNS) میتواند بر حس تعادل و هماهنگی فرد تأثیر بگذارد. این مشکلات سرگیجه، حالت تهوع و استفراغ را در افراد به دنبال دارد. عواملی که بر گوش داخلی تأثیر میگذارد:
لابیرنتیت یا عفونت و التهاب گوش داخلی
این بیماری اطلاعات حسی از گوش به مغز را مختل کرده و با علائمی همچون سرگیجه، حالت تهوع، استفراغ و اختلال در راه رفتن همراه است که میتواند بسیار شدید، کوتاه مدت یا قابل تحمل باشد.

گاهی عفونت گوش یک علت برای احساس تهوع صبحگاهی و عدم تعادل بدن میباشد.
سرگیجه وضعیت حملهای خوش خیم
این بیماری معمولا در اثر تغییرات خاص در موقعیت سر به عنوان مثال دراز کشیدن، برگرداندن سر و حتی نشستن در رختخواب برای بیمار اتفاق میافتد که شایع ترین حالت آن تهوع و سرگیجه شدید است.
علت ضعف صبحگاهی و بیماری منیر
این بیماری نوعی اختلال در گوش داخلی است که باعث احساس سرگیجه، حالت تهوع، وزوز گوش، کم شنوایی و حتی احتقان در گوش میشود. منیر نوعی التهاب در گوش داخلی است که هنوز علت مشخصی برای آن پیدا نشده است.

بیماریهای مربوط به لگن و شکم از جمله مهمترین عوامل ایجاد حالت تهوع صبحگاهی است.
بیماریهای لگن و شکم
بسیاری از بیماریهای لگن و شکم، حالت تهوع را در بدن بیمار ایجاد میکنند. این شرایط بسته به علت بیماری، میتواند بر دستگاه گوارش، تناسلی، کبد و سایر قسمتهای بدن تاثیر بگذارد که موارد زیر تنها چند نمونه از آن است:
هپاتیت و تهوع ناشتا
یک بیماری التهابی کبدی است که در اثر عفونت ویروسی در بدن فرد بیمار ایجاد میشود و با حالت استفراغ، تهوع شدید و سرگیجه همراه است.
پانکراتیت
یک دلیل حالت تهوع اول صبح بیماری پانکراتیت است. التهاب موجود در لوزالمعده (پانکراس) مربوط به این بیماری است که درد در ناحیه شکم، تهوع شدید، استفراغ، تب و …. را به دنبال دارد.
انسداد یا تحریک دستگاه گوارش
رفلاکس معده زمانی رخ میدهد که اسید و سایر محتویات درون معده از دریچه پایینی مری به مری باز میگردند که از علائم این بیماری میتوان به استفراغ، تهوع مخصوصا تهوع صبحگاهی، گلودرد، سکسکه شدید و.. اشاره کرد.

بیماریهایی مانند هپاتیت، بیماری کلیه و مشکلات روده و معده از عوامل موثر در حالت تهوع صبحگاهی است.
بیماری کلیوی
داشتن سنگ کلیه صفراوی از نوع کلسترولی، از سنگهای سختی است که ممکن است در لوله کیسه صفرا و روده گیر کند و این مسئله تهوع، استفراغ و درد شدیدی را برای بیماران به دنبال دارد و یک علت تهوع ناشتا است.
بیماری کیسه صفرا و تهوع و ضعف صبحگاهی
کیسه صفرا در زیر کبد قرار دارد که با ذخیره کردن مایع صفراوی به هضم غذا کمک میکند. سنگهای کیسه صفرا باعث اختلال در عملکرد صفرا میشود. از علائم رایج این بیماری میتوان تهوع شدید، استفراغ، ادرار با رنگ تیره، دل دردهای شدید، اسهال و.. را نام برد.
عفونتها از جمله گاستروانتریت در بزرگسالان
یک بیماری التهابی در معده و روده است که باعث ایجاد حالت تهوع و استفراغ در افراد میشود.
یبوست
کار نکردن درست رودهها یک علت تهوع ناشتا است که اگر به موقع درمان نشود منجر به مشکلات دیگری خواهد شد. وقتی روده بزرگ شما به خوبی کار نمیکند، تعادل دستگاه گوارش شما به هم خورده و تجمع زیاد مدفوع در روده منجر به تهوع شدید و یا استفراغ میشود.
اضطراب، افسردگی و استرس
یک علت حالت تهوع در صبح میزان بالای استرس در افرادی است که دچار این مشکل میشوند. شرایط نابسامان روانشناختی نیز میتوانند حالت تهوع شدید را برای افراد ایجاد کنند و در کنار تهوع، اضطراب، بیاشتهایی عصبی، پرخوری عصبی، سبکی سر، اسهال و تکرر ادرار را به دنبال داشته باشند.

نوسانات خلقی و افسردگی در میزان اشتها و حالت تهوع ناشتا اثرگذارند.
قاعدگی و حالت تهوع
بسیاری از زنان و دختران سندروم پیش از قاعدگی را قبل دوران عادت ماهیانه خود تجربه میکنند که این حالت تهوع شدید را به خصوص در ساعات شروع روز به دنبال دارد.
مسمومیت غذایی و دارویی
یک علت تهوع بعد از غذا، حساسیت برخی افراد به غذاهای خاص و یا مصرف کردن داروها خارج از دوز گفته شده پزشک است که حالت تهوع و به دنبال آن سرگیجه شدید را برای افراد به دنبال دارد و معمولا ممکن است بیشتر از چند روز به طول بینجامد.
انواع سرطان و ضعف و تهوع صبحگاهی
برخی از بیماریهای سرطانی میتوانند تهوع و استفراغ صبحگاهی را برای بیمار به دنبال داشته باشند. سرطانهایی که باعث انسداد روده میشوند، سرطان تخمدان، سرطان ریه، سرطان پانکراس از جمله بیماریهایی هستند که تهوع و استفراغ از عوارض جانبی آنها میباشد.
داروهای سرطانی
عوارض جانبی ناشی از داروهای سرطانی میتواند تهوع صبحگاهی، از دست دادن اشتها، آسیب به مری، کم آبی بدن، سوتغذیه و حتی منجر به استفراغ شدید در بیمار شوند.
شیمی درمانی
شدت علائم این روش درمانی به عوامل مختلفی از جمله نوع، دوز درمان و نحوه واکنش بدن فرد بستگی دارد که میتواند حالت تهوع شدید را چند ساعت بعد از انجام فرآیند به دنبال داشته باشد.

علت تهوع ناشتا در بیماران سرطانی، عوارض داروها و شیمیدرمانی است.
پرتو درمانی
حالت تهوع در این روش بیشتر مربوط به زمانهایی است که درمان بیمار مربوط به مغز، کبد یا دستگاه گوارش میباشد که با بالا بردن دوز درمان این حالت افزایش پیدا میکند.
عوارض آمپول ترکسوما ۱۰
این دارو برای درمان برخی سرطانها، درمان پسوریازیس شدید یا آرتریت روماتوئید استفاده میشود و مصرف آن با حالت تهوع صبحگاهی همراه است. اگر بعد از تزریق آمپول ترکسوما دچار تهوع و ضعف شدید، با پزشک خود مشورت کنید.
علت تهوع صبحگاهی در کودکان چیست؟
حتما از کودک یا نوجوان خود شنیدهاید که به شما میگویند حال ناخوشایندی دارند و احساس میکنند که قرار است استفراغ کنند. کودکان خردسال ممکن است به خوبی نتوانند این حالت را به شما بازگو کنند، اما رنگ پریده، حال نزار و حتی بیاشتهایی آنها به شما نشان میدهد که دقیقا اوضاع از چه قرار است.
علت تهوع در کودکان بسته به سن آنها متفاوت است. علت تهوع شدید و استفراغ در کودکان عبارتند از :
گاستروانتریت ویروسی حاد
شایعترین علت تهوع و استفراغ در کودکان است که التهاب شدید روده و معده را در آنها به دنبال دارد و باعث اسهال، استفراغ، تهوع و سایر علائم ناراحتیهای گوارشی میشود. اگر کودک غذایی که به خوبی آماده و نگهداری نشده و منبع باکتریهای مسمومیت غذایی هستند را میل کند، به این بیماری دچار خواهد شد.
علاوه براین، انگلهای رودهای میتوانند از طریق دستهای آلوده، سطوح آلوده به مدفوع از جمله اسباب بازی به کودکان منتقل شوند و این بیماری را در بدن او انتشار دهند.

مهمترین دلیل تهوع صبحگاهی در کودکان و نوجوانان استرس یا التهاب حاد روده به دلیل وجود برخی انگلها است.
سندروم استفراغ دورهای
این سندروم نوعی اختلال و وضعیت نادر در کودکان است که فرد بدون هیچگونه دلیل نامشخصی دچار حالت تهوع و استفراغ میشود. این بیماری در تمام گروههای سنی رخ میدهد. علت این سندروم هنوز ناشناخته است اما ممکن است با میگرن ارتباط نزدیکی داشته باشد.
استرس و اضطراب
یک فوق تخصص گوارش و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در ایران اعلام کرده است که نداشتن وقت کافی برای خوردن صبحانه، پوشیدن لباس، دیرکردن سرویس مدرسه میتواند عامل ایجاد تهوع صبحگاهی در دانشآموزان باشد.
همچنین، داشتن امتحانات پایان ترم نیز در زمان صبح نیز میتواند تهوع مزمن، استرس و حتی برگشت غذا از معده به مری کودکان را به دنبال داشته باشد.
علت حالت تهوع صبحگاهی مردان چیست؟
برخی از مطالعات نشان میدهد که تهوع صبحگاهی برای مردان نسبتاً شایع است که ناشی از علل روانی، استرس یا اثرات هورمونی در بدن است.
همچنین یک علت جالب و عجیب، سندرم همسر یا حاملگی همدلانه است؛ اصطلاحی که وضعیتی را توصیف میکند که در آن مردان سالمی که همسرانشان باردار هستند نیز علائم مرتبط با بارداری، مشابه حالت تهوع صبحگاهی را تجربه میکنند.
برای پیشگیری از تهوع صبحگاهی چه کارهایی انجام دهید؟
- رژیم غذایی اصولی داشته باشید و به جای استفاده از سه وعده بزرگ صبحانه، ناهار و شام، هر روز پنج الی شش وعده غذایی کوچک بخورید.
- قبل از تصمیم و اقدام به بارداری از ویتامینها استفاده کنید. گاهی اوقات ویتامینها میتوانند معده شما را ناراحت کنند. بنابراین، تا جای ممکن آنها را همراه با یک میان وعده مناسب مصرف کنید.
- از غذاهای کم چرب و راحت هضم از جمله غلات، موز و.. استفاده کنید و مصرف غذاهای به شدت تند و پرچرب را کنار بگذارید.
- در بین وعدههای غذایی خود از میان وعدههای سالم استفاده کنید. این کار از خالی شدن معده جلوگیری میکند و احساس تهوع شما را از بین میبرد.
- قبل از خوردن غذا، دستهای خود را بشویید تا خطر هر انتقال هر نوع عفونتی را به بدن کاهش دهید.
- تنقلات حاوی پروتئین از جمله شیر یا ماست را امتحان کنید.

برای درمان تهوع صبحگاهی از مصرف غذاهای تند و چرب خودداری کرده و آب فراوان بنوشید.
- مایعات فراوان به خصوص آب را زیاد مصرف کنید.
- از خوردن غذاهای بوداری که معده شما را ناراحت میکند اجتناب کنید و تا جای ممکن در معرض این بوها نیز قرار نگیرید.
- برنامه خواب خود را منظم کنید و از مصرف غذاهای سنگین در وعده شام و قبل از خواب خودداری نمایید.
- در طول روز استرس خود را از طریق برنامهریزی منظم کنترل کنید.
- بعد از بیدار شدن بلافاصله وعده صبحانه را میل کنید و اجازه ندهید معده شما خالی بماند.
شاید این روشها برای پیشگیری از تهوع صبحگاهی مفید باشند، اما اگر دچار بیماری خاصی از جمله بیماریهای فوق باشید، این موارد کمک زیادی به پیشگیری از تهوع صبحگاهی شما نمیکند. پس آزمایش و صحبت با پزشک خود را فراموش نکنید.

تنفس در هوای آزاد به یهتر شدن حالت تهوع کمک بسیاری میکند.
چه روشهایی برای درمان تهوع صبحگاهی وجود دارد؟
درمان دارویی
درمان تهوع و استفراغ به علت آن بستگی دارد، اما برخی داروها معروف به داروی ضد تهوع و استفراغ به کنترل علایم این حالت کمک میکند. چندین گزینه بدون نسخه در داروخانهها وجود دارند که اگر موثر نباشند، پزشک داروی قویتری را تجویز میکند و یا از بیمار شرح حال گرفته و معاینه بالینی را انجام میدهد. در این شرایط، پزشک ممکن است براساس نوع تهوع مکمل و داروهای خاصی را برای کاهش این حالت و حفظ آب بدن توصیه کند. داروهایی از جمله:
آنتیهیستامینها
داروهای این دسته به رفع حالت تهوع و بیماری حرکت کمک زیادی میکند.
دیمن هیدرینات (درامامین) و مکلیزین هیدروکلراید (دارای اثرات خوابآلودگی کمتری میباشد)
این دو دارو از دسته آنتیهیستامین ها میباشند که برای جلوگیری از بیماری حرکت میتوانید آنها را قبل از سفر مصرف کنید. اما این دو دارو دارای عوارض جانبی از جمله خشکی چشم، خشکی دهان و خوابآلودگی میباشند. پس مراقب باشید!

برخی داروها مانند انواع هیستامینها برای رفع حالت تهوع مناسب هستند.
فنوتیازین
در کاهش و آرام کردن حالت تهوع و استفراغ شدید بسیار مفید است.
درمان تهوع صبحگاهی با متوکلوپرامید
این دارو به معده شما برای انتقال غذا به روده و رفع حالت تهوع کمک میکند.
آنتی اسیدها
این داروها اسید معده را جذب کرده و از رفلاکس اسیدی معده جلوگیری مینمایند. یادتان باشد که آن دسته افرادی که از داروهای آرامبخش، شلکننده عضلات و قرصهای خوابآور استفاده میکنند، بایستی قبل از مصرف آنتیهیستامین ها با پزشک خود مشورت کنند.
همچنین، برای بیماران خاص از جمله بیماران سرطانی یا بیمارانی که دارای انسداد روده و ناراحتیهای شدید گوارشی هستند، درمانهای ویژهای وجود دارد که بر مبنای آن پزشک گزینه مناسبی را توصیه میکند.
درمان گیاهی
مصرف چای زنجبیل یا دمنوش آن
استفاده از چای زنجبیلی در کاهش تهوع افراد حتی خانمهای باردار موثر است. پزشکان طب سنتی معتقدند که این درمان ارزش امتحان کردن را دارد. با این حال، بسته به میزان حساسیت شما نسبت به بوها و طعمهای خاص توصیه میشود که ابتدا آن را به میزان بسیار کم مصرف کنید؛ چرا که زنجبیل ممکن است علائم شما را بدتر کند و یا باعث سوزش سرِ دل شود.
طب چینی این رویکرد را برای رفع حالت تهوع پیشنهاد میکند. این طب میگوید که اثربخشی یک دارو به طبع گرم و سرد افراد بستگی دارد.

مصرف مقدار کمی چای یا دمنوش زنجبیل به درمان حالت تهوع ناشتا کمک میکند.
براساس طب چینی، زنجبیل یک داروی گرم است. بنابراین، اگر گرم مزاج هستید ممکن است مصرف آن بیماری شما را بدتر کند. اما اگر احساس سرماخوردگی و تب را به همراه حالت تهوع دارید، احساس ناامیدی میکنید، نیاز به یک نوشیدنی گرم دارید استفاده از بیسکویت زنجبیلی انتخاب مناسبی برای شما خواهد بود.
همچنین، میتوانید از ریشه رنده شده زنجبیل چای درست کنید؛ دو قاشق چای خوری از ریشه رنده شده را داخل آب جوش بریزید و اجازه دهید خنک شود. سپس در طول روز جرعه جرعه کمی از این دمنوش اعجاب انگیز بنوشید. اگر چای و دمنوش زنجبیل را دوست ندارید، استفاده از کپسول زنجبیل هم گزینه مناسبی برای شما خواهد بود.
درمان تهوع صبحگاهی با دمنوش چای نعناع
یک قاشق غذاخوری از برگ خشک شده نعناع را داخل یک فنجان آب جوش بریزید و اجازه دهید 10 دقیقهای بماند تا کاملا سرد شود. این دمنوش برای رفع حالت تهوع و حتی دل درد مفید است. در صورت نیاز میتوانید روزی یکبار از آن استفاده کنید. استفاده از شیرینیهای دارای اسانس نعناع فلفلی یا آدامسهای بدون قند با طعم نعناع نیز گزینه مناسبی برایتان خواهد بود.
رایحه درمانی
رایحه درمانی نیز ممکن است بتواند شما را آرام کند، تحقیقات نشان میدهد که استفاده از اسانس لیمو به احتمال زیاد در رفع تهوع و استفراغ مخصوصا در دوران بارداری بسیار موثر است. استفاده از روغنهای ضروری از جمله: روغن اسطوخودوس، هل و زنجبیل در افراد مبتلا به حالت تهوع بسیار موثر بوده است.

برخی رایحهها مانند اسطوخودوس، زنجبیل، هل و لیمو به بهتر شدن حالت تهوع صبحگاهی کمک میکنند.
چای دارچین برای درمان تهوع صبحگاهی
یک فنجان آب جوشیده را داخل قوری بریزید و نصف قاشق چای خوری پودر دارچین را با آن ترکیب کنید. اجازه دهید چند دقیقهای دم بکشد. سپس یک قاشق مرباخوری عسل به آن اضافه کرده و آن را میل کنید.
هیپنوتیزم درمانی
اگر حالت تهوع شما همزمان با استرس، اضطراب، ترس و سایر احساسات قوی بدتر میشود، انجام هیپنوتیزم ممکن است برای شما مفید باشد.
درمان خانگی
- در انتخاب نوع غذاهای خود دقت کنید: غذاهایی را در رژیم و وعده غذایی خود انتخاب کنید که حاوی پروتئین بالا، کم چرب و آسان هضم باشند.
- زیاد گرسنه نمانید و سعی کنید اغلب میان وعده مصرف کنید
- به محرکهایی باعث ایجاد حالت تهوع در شما میشوند توجه کنید و تا جای ممکن از خوردن یا قرار گرفتن در معرض آنها دوری کنید
- اگر ملزم به استفاده از ویتامین خاصی در طول روز هستید، حتما آن را به همراه میان وعده یا قبل از خواب میل کنید. نسخههای جویدنی یا مکیدنی ویتامینها نیز گزینه مناسبی برای شما خواهد بود
- به میزان فراوان آب بنوشید
- تنفس هوای تازه گاهی میتواند به رفع حالت تهوع صبحگاهی شما کمک کند: باز کردن پنجرههای اتاق و پیادهروی کردن در محیط خارج از خانه گاهی میتواند به تسکین ناراحتی معده شما کمک کند. گاهی علت حالت تهوع ما حس خفگی محیط خانه است که ورود و خروج هوای تازه این احساس را از بین میبرد.
چه زمانی بایستی به پزشک مراجعه کنیم؟
حالت تهوع و استفراغ معمولا علائم موقتی هستند که خود به خود از بین میروند، اما گاهی اوقات نشاندهنده وضعیت جدیتری در بدن ما میباشند. در صورت بروز علائم زیر حتما به پزشک مراجعه کنید:
- درد شدید معده
- استفراغ خونی
- سردرد شدید
- حالت تهوعی که مداوم و چند روزه است
- کم آب شدن بدن
- تب بالا
- ایجاد شدن تغییر در هوشیاری و آگاهی
- افراد دیابتی که حالت تهوع شدیدی را تجربه میکنند و این حالت بعد از غذا خوردن هم بهتر نمیشود
اگر به پزشک مراجعه کردید، حتما کوچکترین مسئلهای که عامل ایجاد این حالت برای شما شده است و به ذهنتان میرسد را با او مطرح کنید، چرا که این کار به آنها کمک میکند تا دقیقتر علت تهوع شما را مشخص کنند.
آنچه از مقاله علت تهوع صبحگاهی در کودکان و بزرگسالان آموختیم:
بیدار شدن از خواب با حالت تهوع صبحگاهی، احساس ناخوشایندی در شروع روز است. اما در بیشتر موارد، حالت تهوع ما یک علامت موقت است نه یک نشانه جدی پزشکی و معمولا علت تهوع ناشتا هر چه که باشد، با رعایت چند نکته تغذیهای، به راحتی برطرف میشود. با این حال اگر این حالت برای چند روز به صورت مداوم ادامه پیدا کرد، برای درمان تهوع صبحگاهی حتما به پزشک مراجعه کنید. در غیر این صورت، ترکیب کردن درمانهای خانگی و گیاهی میتواند تاثیر زیادی در برطرف کردن این احساس ناخوشایند در شما داشته باشد.
منابع:

