دسامبر 10, 2023

کاچی اصفهانی، یکی از حلواهای سنتی و محلی این استان است. در گذشته بیشتر از این دسر بسیار مقوی و خوشمزه برای زنان باردار یا مادرانی که به تازگی فارغ شده‌اند تهیه می‌کردند اما این دسر معروف و پرطرفدار با توجه به طعم جذاب و متفاوتی که دارد طرفداران بیشماری پیدا کرده است. کاچی در بیشتر مناطق محلی دسری شناخته شده است که با توجه به ذائقه و آداب و رسوم اقوام مختلف با چاشنی های متفاوت تهیه و سرو می‌شود.

در این مقاله تمام فوت و فن‌های که لازم است در تهیه کاچی اصفهانی بدانید با ذکر نکات طلایی برایتان جمع آوری شده. پس تا انتهای مقاله در اکالا بلاگ، همراه ما باشید تا یکی از خوشمزه‌ترین و کامل‌ترین دستور تهیه کاچی اصفهانی را به شما آموزش دهیم.

بی‌شک یکی از مواردی که در سایر مقاله‌های آموزشی‌مان توصیه کردیم، استفاده از مواد اولیه تازه و با کیفیت است که در طعم نهایی دسر شما نتیجه‌ی کاملا متفاوتی را ایجاد می کند، پس حتما در تهیه مواد اولیه وسواس بیشتری به خرج دهید.

مواد لازم جهت تهیه کاچی اصفهانی : (مناسب برای شش نفر)
آرد گندم ٢ پیمانه
گلاب ١/۴ پیمانه
شکر ٣ پیمانه
آب ۶ پیمانه
زعفران دم کرده ١/۴ پیمانه
روغن مایع ١/٢ پیمانه
پودر نارگیل به مقدار دل خواه

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کاچی پسته

مراحل طرز تهیه کاچی اصفهانی

با مراحل طرز تهیه کاچی اصفهانی همراه ما باشید.

مراحل طرز تهیه کاچی اصفهانی

مرحله اول، آماده‌سازی ظروف و ابزار مناسب کار

در ابتدایی ترین مرحله انتخاب تابه نسوز با سایز و ابعاد مناسب است.

توجه داشته باشید اگر تابه انتخابی شما کوچک باشد امکان تفت دادن یکنواخت آرد گندم را نخواهید داشت همچنین کمبود فضا باعث سوخته شدن بخش‌های زیرین آرد و تیره شدن رنگ آرد، خام ماندن آردهای لایه بالاتر می‌شود.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه به پلو اصفهانی با مرغ

مرحله دوم، تفت دادن آرد گندم

در دومین مرحله به سراغ الک کردن آرد گندن می رویم، اجرای این مرحله ضروری است. این کار باعث لطیف‌تر و یک‌دست‌تر شدن حلوای کاچی شما می‌شود.

همچنین با رعایت این مرحله ساده اگر ناخالصی یا گلوله‌های به هم چسبیده درون آردتان باشد به راحتی جدا می‌شود. آرد را درون تابه الک کنید و تابه را روی شعله با حرارت کم قرار دهید و مدام شروع به هم زدن کنید.

این کار با توجه به جنس تابه و حرارت گاز ممکن است ۵ تا ١٠ دقیقه ای زمان برد.

نکته: دو تا سه بار الک کردن آرد در کیفیت نهایی حلوای شما موثر است پس اگر زمان کافی دارید حتما آرد را چندین بار الک کنید.

زمانی که رنگ آرد کمی طلایی شد و بوی خوشی از آن آزاد شد یعنی شما این مرحله را به درستی طی کردید که باید به سراغ مرحله بعدی بروید.

نکته: بالا بودن حرارت یا مدام بهم نزدن آرد باعث می‌شود که آرد به سرعت بسوزد، رنگ و بوی نامطبوعی به خود گیرد و رنگ و طعم نهایی کاچی شما را بد کند.

پس حتما در اجرای این مرحله توجه و دقت کافی داشته باشید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کاچی زعفرانی

مرحله سوم، اضافه کردن روغن مایع

در سومین مرحله روغن را به آرامی به ترکیب درون تابه اضافه کنید و مدام مخلوط مواد درون تابه را بهم زنید تا کاملا مواد با هم ترکیب و خمیری با رنگ روشن حاصل شود.

نکته: اگر از طرفداران طعم کره هستید، می‌توانید کره را با مقدار روغن مایع اعلام شده در دستور جایگزین کنید.

قطعا این جایگزینی طعمی متفاوت با ارزش غذایی بیشتری به شما خواهد داد.

مرحله چهارم، اضافه کردن آب

تابه را از روی حرارت بردارید و کمی زمان دهید تا ترکیب آرد و روغن شما خنک و سرد شود. بهم زدن مواد در این مرحله سرعت خنک شدن آن را بالا می‌برد.

حالا مقدار آب ذکر شده در دستور را کم‌کم به موادتان اضافه کنید و به آهستگی بهم زنید تا کاملا یکنواخت و یکسان شود.

نکته: با توجه به جنس آرد و مقدار جذب آن ممکن است مقدار آب مصرفی در این دستور برای شما کمتر باشد، پس حتما در این مرحله آب را کم‌کم اضافه و مدام بهم زنید تا جایی که خودتان متوجه غلظت و یکسان بودن بافت کاچی شوید.

مرحله پنجم، شیرین کردن کاچی

تابه را مجدد روی حرارت کم قرار دهید و شکر را به آن اضافه کنید. توجه داشته باشید مواد را مدام باید بهم زنید تا اصطلاحا مواد درون تابه ته نگیرد. این کار را تا جایی ادامه دهید تا دانه‌های شکر به خوبی درون ترکیب حل شوند.

نکته: شما با توجه به ذائقه یا برنامه رژیمی غذای خودتان میتوانید مقدار شکر دستور را کمتر یا بیشتر کنید.

نکته: شما برای شیرین کردن کاچی از نبات خرد شده یا عسل نیز به جای شکر میتوانید در این حلوای مقوی استفاده کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه کاچی زائو

مرحله ششم، طعم‌ دار کردن کاچی

در این مرحله زعفران دم کرده را به ترکیب درون تابه اضافه کنید و بهم زدن ادامه دهید تا جایی که کاچی شما غلیظ شود. در آخر گلاب را اضافه و کمی به هم زنید تا تمام مواد یکدست شود.

غلظت مواد شباهت زیادی به فرنی دارد و باید مقدار متعادلی باشد نه زیاد سفت و نه زیاد شل باشد.

اضافه کردن پودر نارگیل یا مقداری زنجبیل، هل، پودر دارچین در این دستور کاملا سلیقه ایی است که شما میتوانید برای تزیین نهایی کاچی یا طعم‌دهی به آن اضافه کنید.

نکته: توجه داشته باشید برای حفظ شدن طعم و بوی گلاب، باید آن را در آخرین مرحله به ترکیب اضافه کنید.

نکته: همچنین با اضافه کردن مغزهای خام مانند، بادام، پسته، گردو و یا هر مغز دیگری که در دسترس دارید می‌توانید این دسر خوشمزه را تبدیل به کاچی مغزدار با کالری بالاتری کنید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع حلوا

در نهایت تابه را از روی حرارت برداشته و حلوا را به ظرف مناسبی منتقل کنید و زمان دهید تا کاچی شما خنک و آماده سرو شود.

با توجه به سلیقه و موادی که در دسترس دارید می‌توانید کاچی را تزیین کنید.

تزیین کاچی اصفهانی برای سرو کردن

شما به همین راحتی با طی کردن شش مرحله بسیار ساده و پیش پا افتاده و مواد اولیه کاملا در دسترس می‌توانید یک کاچی فوق‌العاده خوشمزه و مقوی را مهمان خانه هایتان کنید و از طعم و عطر بی‌نظیر آن لذت ببرید.

کاچی و سلامتی

کاچی یک دسر مغذی و لذیذ است که از نظر تغذیه‌ای بسیار متنوع و مفید است. در ادامه، به توضیحات بیشتری در مورد خواص و ارزش غذایی کاچی اشاره می‌کنیم:

  1. زعفران: از جمله مواد اصلی کاچی است. زعفران، علاوه بر افزودن طعم و آرایش به کاچی، خواص بهداشتی دارد. این اسپایس گران‌قیمت حاوی ترکیبات ضد اکسیدان است که ممکن است در مقابل برخی بیماری‌ها مؤثر باشد.

  2. تخم‌مرغ: در بعضی مناطق از ایران، به کاچی تخم‌مرغ اضافه می‌شود تا ارزش غذایی آن افزایش یابد. تخم‌مرغ منبع عالی پروتئین و ویتامین‌ها است و مصرف آن می‌تواند به تامین انرژی و مواد مغذی برای بدن کمک کند.

  3. تقویت حافظه: برخی از تحقیقات نشان داده‌اند که مواد معمولاً موجود در کاچی مانند زعفران و پیاز ممکن است در تقویت حافظه و عملکرد مغزی موثر باشند.

  4. ضد اسپاسم: پیاز و زعفران ممکن است خواص ضد اسپاسم (ضعف عضلات) داشته باشند و مصرف آنها در مواقعی مانند کمبود پتاسیم مفید باشد.

  5. ضد بیماری‌های قلبی: تحقیقات نشان داده‌اند که مواد موجود در زعفران می‌توانند به کاهش فشار خون و بهبود سلامتی قلب کمک کنند.

  6. تقویت کلی بدن: کاچی به عنوان یک دسته غذا با مواد متنوع در تقویت کلی بدن و تامین انرژی و ارزش غذایی مورد نیاز بدن مفید است.

  7. خون‌سازی: مواد موجود در کاچی، مانند عسل، ممکن است در تقویت و خون‌سازی کمک کنند.

  8. درمان بعضی مشکلات زنان: در برخی فرهنگ‌ها و مراقبت‌های بهداشتی سنتی، مصرف کاچی در دوران پس از زایمان و دوران قاعدگی زنان توصیه می‌شود.

با توجه به این خواص و تنوع مواد موجود در کاچی، این دسر می‌تواند به عنوان یک غذای مغذی و لذیذ به سبد غذایی اضافه شود و مزایای بهداشتی متعددی برای بدن فراهم آورد.

از اینکه تا انتهای این مقاله نیز همراهمان بودید از شما متشکریم. حتما از این آموزش آشپزی استفاده کنید و از طعم بی نظیر و جادویی این کاچی اصفهانی لذت ببرید. برایتان سلامتی و شادی آرزومندیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *