دسامبر 4, 2024


ایسنا/لرستان رئیس دانشگاه لرستان گفت: مفهوم جهاد تبیین در راستای شناخت معرفت است و این مهم در نهایت منجر به تقویت شاخص‌های اقتدار ملی کشور می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر علی نظری روز ۴ مهر در نشست پرسش و پاسخ دانشجویی با موضوع “نقش علم در اقتدار ملی”  که در سالن جلسات دانشگاه لرستان برگزار شد، در سخنانی، تفاوت بین قدرت و اقتدار را تبیین کرد.

وی قدرت و اقتدار را در پیوند با مفهوم معرفت برشمرد و بیان کرد: بسیاری از کشورها قدرت دارند ولی معرفت چگونگی استفاده از این قدرت را ندارند یا اینکه هنوز به معرفت در زمینه شناخت نقاط قوت و ضعف خویش نرسیده‌اند.

این مسئول اظهار کرد: اگر قدرت همراه با معرفت باشد؛ یعنی انسان، توانمندی‌های خود را بشناسد و بداند از این توانمندی‌ها در جای مناسب استفاده کند آنگاه از مرحله قدرت وارد مرحله اقتدار خواهد شد.

وی قدرت را از نگاه قرآنی برآمده از قدرت خداوند و قادر بودن خداوند دانست و مفهوم شناخت را مطرح کرد و افزود: باید همراه شناخت خود و محیط پیرامون باشد که همان مفهوم قدر است؛ قدر به معنی اندازه‌گیری و شناخت و معرفت نسبت به نقاط قوت و ضعف است.

رئیس دانشگاه لرستان ایجاد این گفتمان در کشور را از مهم‌ترین دستاوردهای انقلاب اسلامی عنوان کرد.

نظری با بیان اینکه علم باید مفید، کاربردی و نافع و جهت‌گیری توحیدی داشته باشد، تصریح کرد: انقلاب اسلامی خواهان قدرت همراه با معرفت و شناخت است.

وی علم ضد بشر را مغایر با آموزه‌های دینی ذکر کرد و با بیان اینکه علمی مورد تأیید دین است که در راه خدمت به بشر و توحیدی باشد، خاطرنشان کرد: دانشجویان بدانند همه چیز را فقط موکول به حرکت مسئولان و مدیران نکنند زیرا از نگاه دینی و قرآنی، فقط مدیر، مسئول نیست بلکه همه انسان‌ها دارای مسئولیت نسبت به خود و زندگی و جامعه هستند.

این مسئول با نگاه تاریخی به سبک زندگی پیامبران اشاره کرد و با بیان اینکه پیامبران همگی در میدان‌ها و زمینه‌هایی اجتماعی مبعوث شدند که دچار تاریکی بودند و آنان با وجود تاریکی‌ها، ستم‌ها و ظلم‌ها،حرکت‌های بزرگ را آغاز کردند و ناامید نشدند، گفت: هیچ‌گاه نباید ناامید شد و همواره با وجود سختی‌ها، بایستی پیوسته تلاش کرد و به حال و آینده امید داشت و امیدوار بود.

رئیس دانشگاه لرستان امید داشتن به آینده را از متغیرهای تقویت‌کننده اقتدار ملی کشور قلمداد کرد.

وی با اشاره به فرمایشی از مقام معظم رهبری (مدظله‌العالی) مبنی بر اینکه انسان در هر جایگاهی در جامعه قرار دارد همان‌جا مرکز عالم است و این گزاره نشان از آن دارد که هر انسانی، نسبت به خودش و جامعه مسئولیت دارد و نباید فقط منتظر ورود شخص دیگری برای رفع مشکلات باشد، گفت: دانشجویان، توانمندی‌های خودشان را عمومی کنند و در رفع مشکلات جامعه، بیش از پیش، مشارکت مسئولانه داشته باشند.

نظری، مفهوم جهاد تبیین را در راستای شناخت معرفت دانست و افزود: این مهم در نهایت منجر به تقویت شاخص‌های اقتدار ملی کشور می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنانش ضعف آینده‌پژوهی را از جمله آسیب‌ها برشمرد و با تاکید براینکه آینده‌پژوهی باید جدی‌تر گرفته و در همه ابعاد با جهت‌گیری تمدن‌سازی نوین اسلامی انجام شود، تصریح کرد: دانشگاه باید بتواند مسائل خود را رفع کند و از سوی دیگر هم بتواند نظام مسائل جامعه را کاهش یا رفع کند.

در ادامه این جلسه، مسئول بسیج دانشجویی لرستان مفهوم اقتدار را از زاویه دیدهای مختلف تشریح کرد و افزود: دوران دفاع مقدس و ایستادگی ایران اسلامی در برابر قدرت‌های بزرگ جهان باعث اقتدار ملی شد.

محسن کریمی، بهره‌مندی از علم و دانش و پیشرفت در جنبه‌های مختلف علمی، تکنولوژیک، اقتصاد دانش‌بنیان، هوش مصنوعی و … از دیگر متغیرهای مهم امروزین اقتدار ملی بیان کرد.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *