تناسب اندام برای همه افراد جامعه در گروههای سنی مختلف از اهمیت زیادی برخوردار است و به حفظ سلامتی آنها کمک میکند. اما متاسفانه عدم توجه به تغذیه سالم، استفاده زیاد از فستفودها و ورزش نکردن باعث شده است که روزبهروز به تعداد افراد چاق و دچار اضافه وزن افزوده شود. مهمترین شرط رسیدن به تناسب اندام و وزن ایدهآل استفاده از رژیم غذایی مناسب و سالم زیر نظر متخصص تغذیه و ورزش است. افزایش اعتمادبهنفس، تقویت عضلات و استخوانها، پرانرژی بودن، کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن، سلامتی پوست، افزایش کیفیت خواب و بهبود قوای جنسی از مهمترین فواید تناسب اندام به شمار میروند. در این مقاله قصد داریم درباره اهمیت مراجعه به متخصص تغذیه برای رسیدن به تناسب اندام صحبت کنیم.
متخصص تغذیه کیست و چه وظایفی دارد؟
متخصص تغذیه فردی است که درباره خواص مواد غذایی دانش و آگاهی زیادی دارد و در همین زمینه تحصیل کرده است. او با در نظر گرفتن ویژگیهای جسمانی، چاقی یا لاغری، نوع بیماری و شرایط سنی افراد یک رژیم غذایی مناسب به آنها تجویز میکند تا با رعایت آن به تناسب اندام و وزن ایدهآل برسند. استفاده از تغذیه سالم و مناسب علاوه بر تناسب اندام در سلامتی روحی و جسمی و افزایش طول عمر افراد نیز تاثیرگذار است. مهمترین وظایف متخصص تغذیه شامل موارد زیر است.
- تجویز برنامه غذایی مناسب برای کودکان، نوجوانان، جوانان، بزرگسالان و افراد سالمند
- بررسی تاثیر برنامه غذایی تجویز شده به افراد و تغییر برنامه در صورت نیاز
- ارائه بهترین برنامه رژیم لاغری با در نظر گرفتن شرایط پزشکی افراد بیمار
- بهروز کردن سطح دانش و اطلاعات خود در زمینه علم تغذیه
- آگاهی از بهروزترین تحقیقات انجام شده در حوزه ارتباط تغذیه و تناسب اندام
- تشخیص دقیق مشکلات تغذیهای موجود در جامعه
- تهیه باکیفیتترین برنامههای غذایی برای رفع مشکلات تغذیه
- توضیح مباحث مربوط به ارتباط مصرف تغذیه مناسب و رسیدن به تناسب اندام برای همه افراد در هر سطحی
- انگیزه دادن به مراجعهکنندگان برای رعایت رژیم غذایی تجویز شده
- بررسی ماهانه وزن افراد تحت درمان با رژیم غذایی
- تجویز کردن مکملهای غذایی باکیفیت به افراد دچار کمبود ویتامین و مواد معدنی
فواید تناسب اندام با کمک متخصص تغذیه چیست؟
- بالا رفتن انرژی بدن
- بالا بردن استقامت قلب و ریهها
- افزایش قدرت عضلات
- پاکی فکر و اندیشه
- افزایش نشاط و طراوت
- بیشتر شدن تراکم استخوانها
- افزایش طول عمر
- تقویت حافظه
- کاهش خطر ابتلا به سرطان
- لذت بردن از فعالیتهای جسمی
- افزایش کیفیت خواب
- کنار گذاشتن داروها
- افزایش قدرت باروری
- افزایش سلامتی چشمها
یک متخصص تغذیه خوب چه ویژگیهایی دارد؟
با توجه به افزایش تعداد متخصصین تغذیه در شهرهای مختلف ایران، پیدا کردن یک متخصص تغذیه خوب و ماهر شاید کار مشکلی به نظر برسد. در چنین مواقعی آگاهی از ویژگیهای بهترین متخصصین تغذیه، راهکار مناسبی خواهد بود. در ادامه این بخش با چند مورد از ویژگیهای مهم بهترین دکتر متخصص تغذیه آشنا خواهید شد.
داشتن دانش و آگاهی کافی در زمینه رژیم درمانی و تغذیه
یک متخصص تغذیه خوب باید در زمینه رژیم درمانی و تغذیه، دانش و آگاهی کافی داشته باشد و با در نظر گرفتن شرایط سنی، شرایط جسمانی، جنسیت و نوع بیماری افراد، مناسبترین رژیم غذایی را به آنها ارائه دهد. بهترین متخصصان تغذیه با گذراندن دورههای آموزشی تخصصی سطح دانش و آگاهی خود را افزایش میدهند. افراد در زمان انتخاب پزشکان متخصص تغذیه به سوابق تحصیلی آنها توجه ویژهای دارند.
باتجربه بودن و داشتن سوابق درمانی درخشان
یکی دیگر از ویژگیهای بهترین متخصصین تغذیه طبق انجمن متخصصین تغذیه لندن این است که در زمینه رژیم درمانی و کمک به افراد برای رسیدن به تناسب اندام و وزن مناسب از تجربه زیادی برخوردار است. با بررسی بازخوردهای مثبت افرادی که قبلا از برنامههای غذایی ارائه شده توسط متخصص تغذیه استفاده کردهاند، میتوان از باتجربه بودن و سوابق درمانی درخشان او مطمئن شد.
دلسوزی و متفکر بودن
دلسوزی و متفکر بودن نیز جزو ویژگیهای بسیار مهم بهترین متخصصین تغذیه است. آنها در تمام مراحل رژیم درمانی همراه افراد هستند و روند درمان را به دقت پیگیری میکنند. پیگیری دقیق روند درمان و آگاهی از شرایط بیماران مبتلا به لاغری یا چاقی به سطح تفکر بالایی نیاز دارد. بهترین متخصص تغذیه بعد از انجام معاینات تخصصی فرد را به یک پزشک دیگر معرفی میکند تا مراحل درمان بهتر پیش برود. به عنوان مثال ارائه یک رژیم غذایی مناسب به فردی که دچار بیماری قلبی است، به همکاری با یک متخصص قلب نیاز دارد.
اخلاق خوب و برخورد محترمانه با مراجعین
چیزی که در کنار دانش، آگاهی و تجربه کافی اهمیت بسیار زیادی دارد، اخلاق خوب و برخورد محترمانه با مراجعین است. یک متخصص خوب تغذیه باید با صبر و حوصله به صحبتهای مراجعین گوش دهد و شنونده صبوری باشد. گوش دادن دقیق به صحبتهای مراجعین در تشخیص مشکلات احتمالی و تنظیم برنامه غذایی مناسب برای آنها تاثیر زیادی دارد. هر چه رابطه افراد با متخصص تغذیه خود صمیمانهتر باشد، روند درمان بهتر پیش خواهد رفت و افراد با انگیزه بیشتری رژیم غذایی خود را رعایت میکنند و به تناسب اندام میرسند.
توانایی بالا در برقراری ارتباطی موثر با همکاران خود و خانواده مراجعین
بهترین متخصصین تغذیه به خوبی میتوانند با همکاران خود و خانواده مراجعین ارتباط موثر و مفیدی برقرار کنند. در واقع با گسترده شدن دایره روابط میتوان مناسبترین رژیم درمانی را به مراجعین ارائه داد. به عنوان مثال برقراری ارتباط با خانواده فرد مراجعهکننده در شناسایی عادتهای غذایی غلط او تاثیر زیادی دارد. ارتباط با همکاران نیز به انتخاب بهترین و جدیدترین روشهای درمانی کمک میکند.
جمعبندی
در این مقاله ابتدا راجع به اهمیت تناسب اندام در سلامتی افراد و لزوم مراجعه به متخصصین تغذیه صحبت کردیم. سپس به معرفی وظایف و ویژگیهای بهترین متخصص تغذیه پرداختیم. برای رزرو نوبت از بهترین دکتر متخصص تغذیه شهر خود میتوانید از سامانههای معرفی و نوبتدهی آنلاین استفاده کنید. در این سامانهها امکان مشاوره آنلاین با پزشکان مورد نظر نیز وجود دارد. استفاده از یک برنامه غذایی مناسب تحت نظر متخصص تغذیه علاوه بر تناسب اندام، در درمان بیماریهایی مانند فشار خون بالا، اختلالات اشتها، بیماریهای دوران بارداری، بیماریهای گوارشی، بالا بودن کلسترول خون، بیماریهای کلیوی، پوکی استخوان، چاقی، لاغری، دیابت، بیماریهای قلبی و عروقی، سندروم روده بزرگ، رفلاکس معده، سرطان، حساسیتهای غذایی، کرون و سلیاک نیز موثر است. امیدواریم با مطالعه این مقاله به اطلاعات مورد نیاز خود دست پیدا کرده باشید.
سلب مسئولیت
این مطلب تبلیغاتی است و محتوای آن توسط رضیم تأیید و یا رد نمیشود.
نوشته تناسب اندام با متخصص تغذیه اولین بار در رضیم. پدیدار شد.