دستگاه MRI موسوم به Iseult که توسط “کمیسیون انرژیهای جایگزین و انرژی اتمی فرانسه” (CEA) توسعه یافته، با قدرت میدان مغناطیسی ۱۱.۷ تسلا، به عنوان قویترین دستگاه MRI جهان شناخته میشود.
این رقم در مقایسه با دستگاههای MRI رایج که حداکثر ۳ تسلا قدرت دارند، گامی بزرگ در جهت ارتقای تکنولوژی تصویربرداری از مغز محسوب میشود.
اولین اسکن خود از مغز انسان زنده را با جزئیات خیرهکننده به ثبت رساند. این تصاویر با وضوحی بیسابقه، دریچهای نو به سوی درک عمیقتر از ساختار و عملکرد مغز انسان میگشایند.
قادر است در عرض تنها ۴ دقیقه تصاویری با وضوح ۰.۲ میلیمتر از بافت مغز را به صورت افقی و در برشهایی به ضخامت ۱ میلیمتر ثبت کند. این در حالی است که دستگاههای MRI معمولی برای ثبت تصاویر با وضوح مشابه، به بیش از دو ساعت زمان نیاز دارند.
جزئیاتی بینظیر از ساختار مغز، شامل رگهای خونی، الیاف عصبی و حتی نورونها را به نمایش میگذارند.
فضای بیشتری برای سر بیمار فراهم میکند و به کاهش اضطراب و ترس از فضای بسته کمک میکند.
دریچهای نو به سوی دنیای ناشناخته مغز انسان میگشاید و پتانسیلهای بیشماری را در زمینههای مختلف علمی و پزشکی به ارمغان میآورد.
تشخیص دقیقتر بیماریهای عصبی: Iseult قادر به شناسایی علائم و مولکولهایی است که در اسکنهای MRI معمولی قابل مشاهده نیستند. این امر به تشخیص زودهنگام و دقیقتر بیماریهای عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون کمک میکند.
ارائه اطلاعات جدید در مورد عملکرد مغز: تصاویر با وضوح بالا از مغز، اطلاعات جدیدی در مورد نحوه عملکرد مغز و ارتباطات بین نورونها ارائه میدهد.
توسعه روشهای درمانی جدید: Iseult میتواند به پزشکان در ردیابی داروها و مولکولهای درمانی در مغز و بررسی اثربخشی آنها کمک کند.
آیندهای روشن در انتظار علم مغز
به عنوان طلایهدار نسل جدیدی از دستگاههای MRI، افقهای جدیدی را در زمینه تحقیقات مغز و درمان بیماریهای عصبی به روی بشر میگشاید. بدون شک، این دستگاه نقشی کلیدی در ارتقای دانش ما از مغز انسان و بهبود کیفیت زندگی انسانها در آینده خواهد داشت.
نکات قابل توجه:
این دستگاه با قدرت ۱۱.۷ تسلا، قویترین دستگاه MRI جهان محسوب میشود.
قادر است تصاویری با وضوح ۰.۲ میلیمتر از مغز را در عرض ۴ دقیقه ثبت کند.
دریچهای نو به سوی درک عمیقتر از ساختار و عملکرد مغز میگشاید.
پتانسیلهای بیشماری در زمینههای مختلف علمی و پزشکی دارد.
میتوان انتظار داشت که در آینده شاهد پیشرفتهای چشمگیری در زمینه علم مغز و درمان بیماریهای عصبی باشیم.
منبع: دیجیاتو