دسامبر 4, 2024


ایسنا/خراسان رضوی مسئول واحد برنامه‌ریزی، جذب و نگهداری اهداکنندگان انتقال خون خراسان رضوی گفت: میانگین اهداء خون بانوان قوچانی از متوسط کشوری بالاتر است.

دکتر محمد شریف‌الحسینی در نشست خبری با اصحاب رسانه که در مرکز انتقال خون شهرستان قوچان برگزار شد، خاطرنشان کرد: متوسط کشوری اهداء خون بانوان ۴.۵ درصد و این عدد در خراسان رضوی ۵.۴ درصد است.

وی اظهار کرد: هرچند میانگین اهداء خون بانوان خراسان رضوی از متوسط کشوری بالاتر و ۵.۴ درصد است اما این عدد برای بانوان قوچانی هشت درصد است.

مسئول واحد برنامه‌ریزی، جذب و نگهداری اهداکنندگان انتقال خون خراسان رضوی عنوان کرد: انتقال خون به لحاظ جایگاهی که نهادهای نظارتی و امنیتی در نظر گرفته‌اند، دارای سطح یک پدافند غیرعامل و دارای رده‌ای حیاتی است.

وی افزود: اداره انتقال خون خراسان رضوی پوشش‌دهنده ۶۳ بیمارستان و مرکز درمانی است. اگر تنها برای یک روز فعالیت انتقال خون در این استان تعطیل شود، قسمت عظیمی از فعالیت درمانی این مراکز تعطیل خواهد شد.

مدیر روابط عمومی اداره کل انتقال خون خراسان رضوی اظهار کرد: خراسان رضوی سالانه میزبان خیل بی‌شمار زوار امام رضا(ع) است که این شرایط در هیچکدام از استان‌های کشور وجود ندارد؛ بر همین اساس انتقال خون استان باید همواره علاوه بر تامین نیازهای بیمارستان‌ها و مراکز درمانی، شرایط لازم را برای اقدامات درمانی زائران حرم رضوی که نیازمند خون و فراورده‌های خونی هستند را فراهم کند.

وی با بیان اینکه ضعف در اطلاع‌رسانی در مقوله انتقال خون منجر به عدم شناخت کامل از سازمان انتقال خون شده، گفت: هر فرد با هر وعده اهداء خون جان سه بیمار را نجات می‌دهد. علاوه بر این اهداء خون نه‌تنها ضرر ندارد بلکه مطابق مقالات علمی روز دنیا فواید بسیار زیادی هم دارد.

شریف‌الحسینی افزود: سالیان قبل اهداء خون به‌ صورت جایگزین بود؛ یعنی نزدیکان هر بیمار باید به تعداد واحدهای خونی مورد نیاز برای وی خون اهدا می‌کردند اما در سال‌های اخیر و با همراهی مردم به اهداء خون ۱۰۰ درصد داوطلبانه رسیده‌ایم.  

وی با اشاره به اینکه امروز از بین متقاضیان اهداء خون دست به انتخاب می‌زنیم که حدود ۲۵ درصدشان معاف می‌شوند، بر لزوم افزایش تعداد اهداکنندگان خون تأکید کرد و گفت: هر سال با تأسیس بیمارستان‌های جدید مصرف خون در حال افزایش است و اگر اتفاق غیرمترقبه‌ای رخ دهد، مصرف افزایش می‌یابد؛ بنابراین نیاز به خون و فراورده‌های خونی امری مستمر و روزافزون است.

مسئول واحد برنامه‌ریزی، جذب و نگهداری اهداکنندگان انتقال خون خراسان رضوی ادامه داد: اهداء خون سن مشخص دارد و از افراد سنین بین ۱۸ تا ۶۰ سال خون دریافت می‌شود.

وی گفت: با توجه به اینکه طیف قابل ‌توجهی از اهداکنندگان بالای ۵۵ سال دارند و تا پنج سال آینده از چرخه اهدا خارج می‌شوند، به همین دلیل نیاز است تعداد اهداکنندگان را افزایش دهیم.

شریف‌الحسینی با اشاره به افزایش ۳۱ درصدی میزان مراجعان به اداره انتقال خون شهرستان قوچان گفت: پارسال ۶۹۸۷ نفر به پایگاه‌های انتقال خون قوچان مراجعه کردند که این عدد سال ۱۴۰۰ حدود ۵۳۵۲ نفر بود.

وی تصریح کرد: امسال از بین مراجعات صورت‌گرفته ۵۵۲۵ نفر موفق به اهداء خون شدند که این رقم در سال ۱۴۰۰، ۴۲۷۸ نفر بود. این موضوع نشان‌دهنده رشدی ۲۹ درصدی است.

مسئول واحد برنامه‌ریزی، جذب و نگهداری اهداکنندگان انتقال خون خراسان رضوی افزود: ۵۲ درصد از اهداکنندگان خون جزو اهداکنندگان مستمر، ۲۷ درصد جزو اهداکنندگان باسابقه و ۲۱ درصد جزو اهداکنندگان بار اول هستند.

وی یادآور شد: تعداد اهداکنندگان بار اول در سال ۱۴۰۱، ۱۱۴۳ و در سال ۱۴۰۰، ۸۵۷ نفر بود. بر این اساس تعداد اهداکنندگانی که سال پیش جذب سازمان شدند و برای اولین بار خون اهدا کردند، ۳۳ درصد نسبت به سال ۱۴۰۰ رشد داشته است.

شریف‌الحسینی با اشاره به اینکه ۹۲ درصد اهداکنندگان خون در سال ۱۴۰۱ مرد و هشت درصدشان زن بودند، گفت: اگر شاخص اهداء خون بانوان در کشور ما پایین است، دلیل اصلی آن فرهنگ غلطی است که بعضا بانوان معتقدند کم‌خون هستند.

مدیر روابط عمومی اداره کل انتقال خون خراسان رضوی گفت: پس از پذیرش، معاینه و مصاحبه پزشکی در سازمان انتقال خون، اگر این تصور افراد درست باشد، پزشک نه ‌تنها آن‌ها را از اهداء خون معاف می‌کند بلکه تحت درمان رایگان سازمان انتقال خون هم قرار می‌گیرند.

شریف‌الحسینی از راه‌اندازی پویشی تحت عنوان حمایت ماندگار خبر داد و تصریح کرد: این پویش از ۱۸ اردیبهشت همزمان با سالروز جهانی صلیب سرخ و هلال‌ احمر آغاز می‌شود و تا ۹ مرداد، سالروز تأسیس سازمان انتقال خون ایران، به مدت ۸۵ روز ادامه دارد.

مسئول واحد برنامه‌ریزی، جذب و نگهداری اهداکنندگان انتقال خون خراسان رضوی اظهار کرد: به دلیل اینکه بعد از ماه رمضان مصرف خون افزایش پیدا می‌کند، این پویش تدارک دیده‌ شد تا با همیاری مردم بتوانیم پوشش‌دهنده نیازهای بیمارستانی باشیم.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *